Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje

Hrvati na hranu troše 18 posto prosječne plaće

hrana

Za tjednu nabavu hrane za četveročlanu obitelj u Hrvatskoj potrebno je 18,53 posto prosječne tjedne plaće, pokazalo je istraživanje internetske stranice MoveHub koja je specijalizirana za pružanje informacija o najpopularnijim destinacijama za preseljenje.

Istraživanje MoveHuba o troškovima nabake hrane pokrilo je 123 države, a Hrvatska je po skupoći košarice hrane za četveročlanu obitelj na 66. mjestu. Obrađene su lokalne cijene istih namirnica za svaku zemlju, poput kruha, riže, voća, povrća, mesa i mliječnih proizvoda, a potom su ti troškovi uspoređeni s prosječnim plaćama u tim zemljama.

Na vrhu ljestvice je Ruanda u kojoj je za tjednu nabavu hrane za obitelj s četiri člana potrebno čak 275,86 posto prosječne tjedne plaće u toj zemlji. Slijede Etiopija s 257,46 posto i Kenija s 215,24 posto.

Najmanje troškove za tjednu košaricu hrane imaju četveročlane obitelji u Kataru jer im je za to potrebno samo 2,62 posto prosječne tjedne plaće u toj zemlji. Makao je drugi u svijetu po tom kriteriju jer se ondje prosječna obitelj može prehraniti izdvajajući samo 3,66 posto prosječne plaće. U Kuvajtu je pak za to potrebno 4,38 posto plaće...

Izvor i opširnije o vijesti: VECERNJI.HR

<< Natrag

Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje