Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje

Zaposlenici iz mog tima odlaze često i to prije isteka probnog roka. Mogu li ja kao voditelj učiniti nešto da se to više ne događa?

Odlazak zaposlenika prije isteka probnog roka može biti posljedica različitih faktora.

Najčešći razlog je loša selekcija. Loša selekcija u smislu lošeg odabira i/ili loša selekcija u kojoj smo propustili dati dovoljno informacija o poslu i uvjetima rada potencijalnim zaposlenicima. Informiranje kandidata o budućem poslu je neobično važna faza selekcijskog procesa i služi upravo za formiranje realnih očekivanja posloprimca u vezi s poslom i uvjetima rada.

Sljedeći mogući razlog je nesustavno uvođenje u posao i nedostatak vođenja zaposlenika tijekom probnog roka koji je za novog člana tima vrlo stresno razdoblje s puno novih informacija i očekivanja.

Naravno postoje i drugi razlozi kao što je izrazito ne slaganje s nekim članovima tima što je malo vjerojatno u vašem slučaju budući se radi o više različitih slučajeva.

Ono što voditelj može učiniti je da već u procesu selekcije odabire kandidate koji imaju predispoziciju uspjeti u poslu. Danas u tom procesu često pomažu psiholozi koji se bave upravo tim segmentom - selekcijom najboljeg kandidata za neki posao. Uloga voditelja je također da tijekom tog selekcijskog procesa da potpunu i istinitu sliku o poslu kako bi kandidat mogao formirati što realnija očekivanja a ne se neugodno iznenaditi nakon prvih nekoliko tjedana rada.

Potom je izuzetno važno razraditi detaljan plan uvođenja u posao kojim zaposlenika upoznajemo s organizacijom u cjelini, njegovim poslom, timom kojeg je član te osnovnim elementima posla koji su u organizaciji više oslonjeni na njegov posao kako bi osigurali i organizacijku efikasnost a ne samo osobnu i timsku.

U tom prvom periodu zaposleniku voditelj treba vlastitim ponašanjem ukazati na vrijednosti koje se njeguju u toj organizaciji.

Neformalna druženja su često u tom prvom periodu dobra prilika da novi zaposlenik stekne osjećaj pripadnosti timu.

Odgovor: Prava Formula d.o.o.

 

<< Natrag

Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje