Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje

Koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja treba smanjiti upisne kvote

zakon o radu

SREDNJA.HR nam otkriva koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja treba smanjiti upisne kvote.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, na temelju analiza područnih ureda HZZ te preporuka za obrazovnu upisnu politiku, objavio je detaljan popis srednjoškolskih i studijskih smjerova na kojima bi se trebale smanjiti upisne kvote te na kojima bi trebale biti povećane. Uz to su također naveli smjerove u kojima bi trebalo povećati odnosno smanjiti broj stipendiranih učenika i studenata.

Područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje su uz koordinaciju Središnjeg ureda proveli analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim zvanjima, te izradili preporuke za obrazovnu upisnu politiku. Raščlamba je izvedena temeljem relevantnih statističkih podataka i pokazatelja o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema programu obrazovanja, podataka iz ankete poslodavaca, kao i uzimanjem u obzir strategije i planova gospodarskog razvoja na regionalnoj i lokalnoj razini.

Kao rezultat svih predradnji, Hrvatski zavod za zapošljavanje dao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja, koje su kvalitativnog karaktera...

U PDF. DOKUMENTU pogledajte što se u kojim područjima preporuča, kada je riječ o broju upisanih te stipendiranih učenika i studenata.

Izvor i opširnije o vijesti: SREDNJA.HR

<< Natrag

Preskoči na: glavni sadržaj | izbornik | pretraživanje